Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. februar 2018.

Šahovski savez Centralne Srbije, u saradnji sa Šahovskim klubom „Sloga“ iz Kraljeva, uz pomoć hotela „Turist“ i grada Kraljeva, bio je organizator 21. kadetskog festivala Šahovskog saveza Centralne Srbije

Prema propozicijama takmičenja, pravo učešća imali su mladi od 8 do 18 godina, koji su se kvalifikovali preko okružnih takmičenja sa područja Šahovskog saveza Centralne Srbije i Šahovskog saveza Kosova i Metohije. Sa kvalifikacionih turnira po okruzima za ovo takmičenje plasiralo se po petoro takmičara u svakoj starosnoj grupi. Pravo direktnog učešća imali su majstorski kandidati u muškoj i prvokategornice u ženskoj konkurenciji.

Kadetski festival Centralne Srbije održava se u sedam starosnih grupa u obe konkurencije. Po deset prvoplasiranih iz svake starosne grupe u obe konkurencije stekli su pravo učešća na Kadetskom prvenstvu Srbije.

Kako je istakao predsednik Šahovskog saveza Centralne Srbije Zoran Bojović, ovo je njihovo najznačajnije kadetsko takmičenje.

- Značajno je to što je ovde naša mladost, naša budućnost. Ova deca će za nekoliko godina postati vrlo ozbiljni igrači i igrati za svoje klubove - rekao je Bojović, istakavši da je i za oko 130 učesnika ove godine Kraljevo domaćin na nivou prošlogodišnjeg.

- I prošle godine Kraljevo je bilo izuzetno dobar domaćin, dobra je organizacija, dobar hotel, Kraljevo ima dobar klub, dobre šahovske radnike. Ovo je nagrada kraljevačkom klubu, gradu - za dobar odnos prema šahistima - poručio je predsednik Šahovskog saveza Centralne Srbije.

Predsednik kraljevačkog Šahovskog kluba „Sloga“ Zoran Jablanović je izrazio nadu da će i ova godina biti uspešna poput prethodne i da su četiri mlada takmičara iz Kraljeva na takmičenju mogli da steknu nova prijateljstva kako bi ostali u šahu što duže.

I pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović je izrazio veliko zadovoljstvo što je grad Kraljevo ponovo bio domaćin najmlađim šahistima Centralne Srbije.

- Kraljevo je opet otvorilo svoje kapije šahu, a pobednici su svi oni koji su došli ovde i povukli još jedan potez više u ovoj vrednoj igri - poručio je Jovanović.

izvor: sajt grada Kraljeva 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 6 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:23 am   |   Sunset: 5:19 pm
66%     8.0 m/s     32.848 bar
Forecast
PET Low: 0 °C High: 6 °C
SUB Low: -1 °C High: 2 °C
NED Low: -3 °C High: 0 °C
PON Low: -7 °C High: -3 °C
UTO Low: -10 °C High: -5 °C
SRE Low: -11 °C High: -5 °C
ČET Low: -15 °C High: -1 °C
PET Low: -1 °C High: 6 °C
SUB Low: 1 °C High: 2 °C
NED Low: -1 °C High: 5 °C