Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. februar 2018.

Sedma međunarodna Sretenjska atletska trka Ušće na Ibru biće održana, tradicionalno, na Sretenje, 15. februara – najavljeno je na konferenciji za novinare, a ove godine biće, kako se očekuje – oko 300 takmičara

Konferenciju za novinare održali su predstavnici grada Kraljeva, Mesne zajednice Ušće i Organizacionog odbora.

Ivan Bunardžić, član Gradskog veća zadužen resorno za oblast sporta rekao je da grad Kraljevo podržava ovu sportsku manifestaciju, koja okuplja sve meštane Ušća, ali i goste iz zemlje i inostranstva.

- Ove godine, grad Kraljevo je organizaciju Sretenjske trke pomogao sa 270.000 dinara. Pored toga, tu je i učešće naših javnih preduzeća, a pružili smo i kompletnu logistiku koja je organizatorima bila potrebna- istakao je Bunardžić.

Predsednik Mesne zajednice Ušće Živorad Dražović je pozvao ljubitelje krosa iz Kraljeva i šire okoline da dođu da navijaju i bodre sretenjske učesnike. Prema njegovim rečima, biće učesnika i iz Ljubljane i Sarajeva. Besplatan prevoz za zainteresovane je obezbeđen - autobusi iz Kraljeva će sa Keja, preko puta Poslovnog centra „Melos“, krenuti u 9.30, a povratak je predviđen u 15.00 iz Ušća. Dražović je zahvalio sponzorima – gradu Kraljevu, javnim preduzećima i ustanovama, pojedincima – bez čije pomoći mesna zajednica i Organizacioni odbor, kako je rekao, ne bi mogli da organizuju ovu manifestaciju.

Direktor trke, koja važi za najveće takmičenje đaka pešaka, Vučić Đoković je najavio novu disciplinu od ove godine – trku civilne zaštite. Prema njegovim rečima, biće oko 300 takmičara. Tradicionalno, trku će zatvoriti rudari, sa kojima, u čizmama i sa šlemom, trči Amela Terzić.

Kako su najavili članovi Organizacionog odbora, pored rudara Ibarskih rudnika, učestvovaće i rudari svih devet rudnika podzemne eksploatacije. Oni su zahvalili Sindikatu i Ibarskim rudnicima što pomažu Sretenjske trke i sve druge manifestacije u Ušću. Kako su istakli, svrha manifestacije je druženje i sport iznad svega. Cilj je da što veći broj mladih ljudi dovedu na atletsku stazu i fudbalski teren.

Sportski entuzijasta Slobodan Suvočesmaković, koji, kako kaže, spaja sport i kulturu grada Kraljeva sa inostranstvom, najavio je dolazak mlade grupe sportista iz grada Mediaša, iz Rumunije, iz sportske gimnazije, gde se rađaju mnogi sportski talenti, a sa kojom OŠ „Milun Ivanović“ iz Ušća ima potpisan sporazum o saradnji.

Svečano otvaranje Trka zakazano je za 11.00 časova, a prva trka počinje u podne.

 

 

 

     

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments