Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. mart 2018.

Ove godine u Kraljevu za sport – 10 miliona više: najviše novca za još uvek prvoligaše - šest miliona dinara za KK „Sloga“, 5,5 miliona za OK „Ribnica“ i tri miliona za ŽKK „Kraljevo“

Prošle godine za sport u Kraljevu iz budžeta grada opredeljeno je 40 miliona dinara, ove godine, kaže gradonačelnik Predrag Terzić – mnogo više.

- Biće izvršena kompletna rekonstrukcija Atletskog stadiona, čime ulaganja za sportsku infrastrukturu samo za taj objekat iznose više od 130 miliona dinara. Vodimo ozbiljne razgovore sa Ministarstvom omladine i sporta oko izgradnje zatvorenog bazena. Izdvojili smo i veća sredstva kao dotaciju za sportska udruženja, klubove i organizacije - 50 miliona dinara – kaže Terzić.

U oavj iznos uračunata su i sredstva za organizaciju „Lige nacija“ u odbojci i tri miliona dinara koji će, po posebnom programu uz javni poziv, biti raspodeljeni klubovima.

- Svaki od klubova koji se takmiče u višem rangu takmičenja dobio je više novca. KK „Sloga“, kojoj je prošle godine opredeljeno pet miliona dinara, sada dobila šest, OK „Ribnica“ dobila je 5.5 miliona.  Ženski košarkaški klub „Kraljevo“ je dobio tri miliona, a prošle godine na raspolaganju je imao dva miliona– istakao je Terzić.

Prema njegovoj napomeni, novac od prodatih karata za „Ligu nacija“, i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji u odbojci ići će OK „Ribnica“.

U oblasti fudbala, naveo je gradonačelnik, svi klubovi od 4. ranga takmičenja ka nižim ligama u Kraljevu imaju plaćena službena lica - delegate i sudije plaća grad Kraljevo. Opredeljen je novac i za druge sportove.

- Mislim da će klubovi biti zadovoljniji. U ove iznose ne ulaze besplatni termini koje klubovi dobijaju u Novoj i staroj hali sportova, Atletskom stadionu i svim objektima koji se nalaze u vlasništvu grada Kraljeva, a dati su na upravljanje SC „Ibar“ Kraljevo – smatra gradonačelnik.

    

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments