Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

12. maj 2018.

Ovog vikenda, sa porukom da pobede najbolji, Dom učenika srednjih škola u gradu na Ibru ugostiće više od 430 učesnika 28 domova srednjih škola iz pet regiona na 22. republičkom takmičenju u sportskim disciplinama

Kad đaci krenu na važan put do sportske i fer pobede, može da se kaže da su stigli još dok su na samom početku, zato što svoju želju za uspehom nose skrivenu pod sportskom majicom, istetoviranu kao metu i u tome je njihova tajna i jedini trik, poručeno je danas na otvaranju 22. po redu republičkog takmičenja 28 domova učenika srednjih škola iz pet regiona u sportskim disciplinama.

Domaćini – grad Kraljevo i Dom učenika srednjih škola kod Šumarske škole u Kraljevu, poželeli su da više od 430 učesnika (sa pratiocima) na pravi, sportski način pokažu svoj maksimum. U ovogodišnjoj Domijadi učestvuje pet regiona - Region Zapadna Srbija, Region Šumadija, Pomoravlje i Braničevo, Region Jugoistočna Srbija, Region Beograd, Region Vojvodina).

- Kad igrate najbolje što možete, svejedno je da li je u pitanju prijateljska, utakmica samo za bodove, neko važno finale ili bilo koja druga „obična“ utakmica. Svi učesnici Domijade zbog toga su već i njeni pobednici, jer oni koji se danas i sutra ovde takmiče znaju da sama pobeda nije najvažnija, već sve pouke koje nam pobede i porazi ostavljaju, a čak i oni koji izgube u finalu izgubili su od najboljeg – rekao je, pozdravljajući sve prisutne i otvarajući Domijadu Pavle Karanović, direktor Doma učenika srednjih škola u Kraljevu.

Sva takmičenja su počela u 10 časova, a organizovana su na nekoliko mesta u Kraljevu i Mataruškoj Banji: u malom fudbalu (Sportski centar „Okanik“, Mataruška Banja), odbojci (sala Poljoprivredno-hemijske škole), košarci (hala Doma učenika srednjih škola), stonom tenisu (OŠ „Čibukovački partizani“), šahu (Dom učenika srednjih škola) i streljaštvu (Dom učenika srednjih škola Kraljevo).

Događaju su prisustvovali Marko Milenković, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nenad Nerić, državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, direktori kraljevačkih javnih preduzeća.

Sci oni poručili su učesnicima da im Sportska domijada u Kraljevu ostane u divnom sećanju i po saznanju da sve može da deluje nemoguće dok ne odluče da  postanu najbolja verzija sebe, jer je dokaz što su stigli do republičke domijade dokaz da oni koji žele da uspeju – sami stvaraju svoje šanse.

foto: Jelena Aćimović

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments