Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. maj 2018.

U pitanju je najveći sportski događaj u istoriji Kraljeva, a mi očekujemo da nam se uloženo višestruko vrati kroz pune hotele, restorane, posete na utakmicama za koje karte ne prodaje grad već Eventim, poručuju gradski čelnici

Članovi Gradskog veća doneli su jutros odluku o raspoređivaju iz budžeta grada Kraljeva devet miliona dinara Međuokružnom odbojkaškom savezu za organizaciju Lige nacija u odbojci, koja će u Kraljevu biti održana krajem maja (u muškoj konkurenciji od 25. do 27. maja, a u ženskoj od 29. do 31. maja).

Obrazlažući ovakvu odluku gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je da se radi o najvećem sportskom događaju u istoriji Kraljeva, koje će ugostiti reprezentacije Brazila, Italije i Nemaćke u muškoj konkurenciji i reprezentacije Turske, Rusije i Belgije u ženskoj konkurenciji.

- Potrudićemo se da budemo odlični domaćini svim reprezentacijama koje će doći u Kraljevo, a pored novca koje je Kraljevo opredelilo, Ministarstvo omladine i sporta preneće još pet miliona dinara Odbojkaškom savezu Srbije – rekao je Terzić, naglašavajući da će karte prodavati Eventim iz Beograda, dok će gradu pripasti deo prhoda od prodatih ulaznica.

Kako je objasnio, tako je odlučeno da ne bi bilo priče o eventualnoj korupciji, preprodaji ili prodaji karata na crno i da svi građani Kraljeva dobiju mogućnost da kupe ulaznice. rema oceni gradonačelnika Kraljeva, ulaganje devet miliona dinara za ovaj turnir je svrsishodno, jer će doprineti pozicioniranju Kraljeva na mapi gradova koji su važni sportski centri i što će prvi put u istoriji Lige nacija u jednom gradu biti održano takmičenje i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji.

- Svrsishodno je napuniti sve kraljevačke hotele, restorane, obezbediti priliv novca u sedam dana za sve naše turističke radnike, omogućiti deci iz Kraljeva da prvi put u svom gradu mogu da vide najveće zvezde evropske i svetske odbojke. Stalno govorimo da se u Kraljevu ništa ne dešava, a sada kada ih imamo deo javnosti to opet želi da prikaže kao neuspeh. Kraljevo treba da se razvija, da napreduje u oblasti privrede, sporta i turizma i apsolutno sam siguran da smo na pravom putu – istakao je Terzić.

I Ivan Bunardžić, koji je u Gradskom veću zadužen za oblast sporta, smatra da će se Kraljevu ova investicija višestruko vratiti.

- Imaćemo 3.000 gledalaca u hali svakog dana, u Kraljevu već sada ne možete naći slobodnu sobu u tom periodu, novinarski tim iz Brazila je već ovde i pravi priču o Kraljevu. Snosimo samo deo troškova, jer najveći deo snosi Odbojkaški savez Srbije – kaže Bunardžić.

Pre turnira biće održana prijateljska utakmica između Srbije i Irana za koje će, od danas u podne,na blagajni nove Hale sportova  biti deljene besplatne ulaznice.

- Za utakmicu Srbija-Iran, jedna osoba će moći da uzme najviše šest besplatnih karata, a za sam turnir neće biti besplatnih ulaznica. Svi mi iz Gradske uprave moraćemo da kupimo karte – pojasnio je Bunardžić.

Kako do ulaznica za turnir?

To je sada moguće učiniti isključivo preko interneta, preko sajta www.eventim.rs. Više od polovine mesta na tribinama već je prodato. Mesta su numerisana, karte koštaju, u zavisnosti od pozicije 500, 750 ili 1.000 dinara, svako prilikom jedne kupovine može kupiti najviše dve karte, a ulaznice za turnir odbojkaša (25 – 27. maj) mogu se kupiti preko OVOG LINKA, a ulaznice za turnir odbojkašica (29 – 31. maj) možete kupiti OVDE

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Kenjac

    Gost - Kenjac

    Događaj jeste veliki, ali nije najveći u istoriji Kraljeva. Svaka vlast ima potrebu da veliča kad su oni organizatori. Najveći događaji u istoriji kraljevačkog sporta su juniorsko prvenstvo u košarci u staroj Jugoslaviji gde ste na istom mestu u našoj staroj hali mogli da vidite Divca, Kukoča, Rađu, Đorđevića, Paspalja kao juniore, zatim one dve godine kada je KK Sloga bila u prvoj ligi, borba FK Sloge za ulazak u prvu ligu i još nekoliko događaja, ali mlad je Peđa pa se ne seća.
    • Ime: Kenjac