Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. septembar 2018.

U Kraljevu će u nedelju 23. septembra u Novoj hali sportova biti organizovano takmičenje: gradovi susedi nadmeću se u broju sportski aktivnih građana, a pozvani su da pobedi doprinesu svi – bez obzira na broj godina, ima i nagrada

 

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, projekat „Sportski izazov“, Olimpisjkog komiteta Srbije i kompanije „Koka Kola“, koji se u  novoj Hali sportova u Ribnici održava u nedelju 23. septembra od 12.00 do 15.00,  okrenut je ka zdravom načinu života kroz vežbe i sportska dešavanja za sve generacije. Cilj je da se građani, bez obzira na borj godina podstakne da se redovno bavi rekreacijom kroz razne vidove vežbi u različitim sportskim aktivnostima. Kroz učešće velikog broja građana, organizuje se takmičenje između dva grada i na simboličan način, u zavisnosti od broja građana koji učestvuju, biva proglašen pobednički grad. Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, koji će tog dana biti organizovani specijalno za ovu priliku. Svi učesnici koji odvežbaju najmanje 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.

Radi se o promociji rekreativnog sporta koji Olimpijski komitet sprovodi širom Srbije već nekoliko godina. Ideja im je da u projektu spoje dva grada, geografski blizu, i da ubace momenat rivalstva između dva grada kao povod za promociju sportskih dešavanja“, pojasnio je pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva za omladinu i sport Nikola Radević.

Prema njegovim rečima, tog dana će Olimpijski komitet i kompanija „Koka-Kola“ imati svoje punktove sa sportskim aktivnostima, na kojima će predstaviti sve vrste sportova koje obuhvata Olimpijski komitet i građani će moći da isprobaju sve punktove.

Olimpijski predstavnici, odnosno kapiteni će biti Mihail Dudaš za Čačak i svetska prvakinja u tekvondou Vanja Stanković za Kraljevo. Pored sportista iz Kraljeva, u Novoj hali sportova tog dana će biti prisutni i učenici osnovnih i srednjih škola. Preko Školske uprave su obaveštene sve osnovne i srednje škole sa teritorije Kraljeva.

Organizatori su pozvali sve građane, bez obzira na broj godina, da učestvuju u akciji. – „Pozivam sve zainteresovane građane koji podržavaju rekreativni sport da dođu u nedelju u halu sportova od 12.00 do 15.00 časova“, apelovao je Radević, izrazivši očekivanje da će između dve i tri hiljade Kraljevčana u nedelju doći u halu i da će Kraljevo odneti pobedu.

Najavljen je i dolazak sportista iz Beograda, uživo uključenja iz Kraljeva i Čačka na nacionalnim televizijama - pravi derbi.                          

Kompanija „Koka-Kola“ će u okviru ovog imati svoj projekat „Potraga za blagom“, u okviru koga će, u dogovoru sa Turističkom organizacijom Kraljeva, biti određeno pet lokacija u Kraljevu na kojima će učesnici koji se prijave i prvi pronađu tih pet lokacija dobiti vredne nagrade od „Koka-Kole“. Kako ističe Radević, lepa vežba za mlađe učesnike, koje će na taj način animirati da protrče, provežbaju, a sve u skladu sa rekreativnim sportom.

Sportski savez Kraljeva je podržao projekat „Sportski izazov“ i, prema rečima predsednika Miloša Simovića, na ovom sjajnom događaju, na kom treba da učestvuju ne samo sportisti, već i rekreativci, koji se možda nikad nisu bavili sportom, biće prisutno više od 30 aktivnih klubova iz Kraljeva. Oni će imati svoje štandove, predstaviće sebe i promovisati klubove.

Deci koja budu dolazila i mladim naraštajima koji još uvek nisu počeli da se bave sportom, prezentovaće svoj sport, mladi će moći da vide čime se klubovi bave, kako izgledaju određeni sportovi koje često imamo priliku da gledamo samo na TV, nikad uživo, kao što su stoni tenis, boks i ostali sportovi manje popularni od košarke, fudbala, odbojke, rukometa i ostalih dvoranskih sportova. Sportski savez Kraljeva je ozbiljno shvatio ovo i nadamo se pobedi“, poručio je Simović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 9 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:2 am   |   Sunset: 5:40 pm
96%     2.7 m/s     33.220 bar
Forecast
UTO Low: 8 °C High: 13 °C
SRE Low: 5 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 12 °C
PET Low: 4 °C High: 19 °C
SUB Low: 7 °C High: 23 °C
NED Low: 10 °C High: 21 °C
PON Low: 10 °C High: 18 °C
UTO Low: 10 °C High: 20 °C
SRE Low: 7 °C High: 19 °C
ČET Low: 6 °C High: 20 °C