Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. oktobar 2018.

U Kraljevu je danas, na platou ispred i u novoj Hali sportova prvi put održan Mali sajam sporta. čiji je cilj da, pružajući im priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, decu motiviše da se okrenu sportu i zdravijem načinu života

Na jednom mestu nekoliko stotina kraljevačkih osnovaca, sportisti, mali sportisti i njihovi treneri, navijači, ali i bivši sportisti – današnja je slika kojom je Kraljevo danas obeležilo početak Malog sajma sporta, prvi put organizovanog u gradu na Ibru. Organizator ove manifestacije, u Kraljevu i u još pet gradoa i opština Srbije su Sportski savez Srbije, Sportski savez grada Kraljeva i lokalna samouprava.

Na platou ispred nove Hale sportova u Ribnici i unutar nje, kraljevačkim osnovcima pružena je prilika da se upoznaju sa najrazličitijim sportovima. Najbolji „demonstratori“ ljubavi prema sportu uopšte, okupljenim osnovcima koji još uvek nisu odabrali soportsku aktivnost, bili su njihovi drugari iz brojnih sportskih klubova i udruženja, koji su sportskim duhom već zaraženi. Bilo je tu fudbalera, američkih fudbalera, košarkaša, odbojkaša, karatista, biciklista, tenisera, sportskih pilota. Deca su razgledala brojne izložene pehare, dobijala flajere, reči podrške, upoznavala su se sa sportskim pravilima i uspesima.

Gradonačelnik Kraljeva Dr Predrag Terzić svima se zahvalio zbog podrške prvom Sajmu malog sporta u Kraljevu.

- Drago mi je što ste tu i što Sportski savez našeg grada, konačno, funkcioniše onako kako bi trebalo – promovišući sport uz dobru saradnju sa Sportskim savezom Srbije – poručio je gradonačelnik Kraljeva, izrazivši nadu da je ovo tek početak, a da će svaki naredni sajam biti još uspešniji.

Miloš Simović, predsednik sportskog saveza grada Kraljeva, poželeo je deci lepo druženje i iskoristio priliku da se zahvali sadašnjim sportskim šampionima, bivšim šampionima, a posebno onima koji će to tek postati.

- Među budućim šampionima biće, verujem, neko od dece koja će danas sebe prepoznati u određenom sportu. Obiđite pažljivo saki od štandova, pitajte za sve što vas zanima, ovo je vaš dan – rekao je Simović, Kraljevčanin, bivši šampion u atletici.

Sajam je zvanično otvorenim proglasio Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji je pre toga sve okupljene pozdravio sportskim pozdravom. On je opravdao izostanak u Kraljevu Davora Štefaneka, predsednika Sportskog saveza Srbije, koji je, kako je naveo, u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo.

- Obećao je da će posle osvojene medalje u Budimpešti doći u Kraljevo, obići sportske klubove i škole – najavio je Marinković.

Promocija sporta i zdravijeg života, kao osnovni cilj današnje manifestacije, moguća je samo uz dobru saradnju onih koji su se danas promovisali i dece kojima je promocija namenjena.

- Sport donosi mnogo toga lepog i korisnog: tokom života ostvarićete brojna prijateljstva, steći možda i najvažnije drugove u životu, a živećete zdravije – poručio je Marinković, koji je u ime Sporstkog saveza Srbije poklonio 23 sportska paketa za osnovne i srednje škole na teritoriji grada Kraljeva. U paketima, koji će biti distribuirani preko Sportskog saveza grada Kraljeva nalaze se – lopte.

Goran Marinković je jedan deo svoje uspešne sportske karijere proveo kao fudbaler kraljevačke „Sloge“, zbog čega je od okupljenih dobio veliki aplauz.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments