Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. oktobar 2018.

Košarkaški klub “Crvena Zvezda MTS“ ponosno je objavio da je 17-ogodišnji Kraljevčanin, talentovani plejmejker, dan po napuštanju tabora crno-belih potpisao ugovor sa njihovim klubom

Mladi reprezentativac Srbije Stevan Karapandžić ponikao je u kraljevačkom košarkaškom klubu “Play”, a pre dve godine, postao je igrač KK “Partizan” u Beogradu gde je upisao srednju školu. Redove crno-belih napustio je pre nekoliko dana, a odmah potom potpisao ugovor sa KK „Crvena Zvezda MTS“, ocenjujući da je tako najbolje za njegovu buduću karijeru.

Pročitajte kako je izgledao početak košarkaške priče Stevana Karapandžića - POČETAK OSTVARENJA DEČAČKIH SNOVA

Stevan Karapandžić rođen je 1. avgusta 2001. godine u Kraljevu, a u svoje velike uspehe prošlog leta već je, kao član kaderske reprezentacije Srbije „uknjižio“ titulu najboljeg dodavača na  Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori na kojem su kadeti Srbije osvojili bronzanu medalju. Na putu do bronze, Stevan je tada imao više nego zapaženu ulogu, jer je u utakmici za treće mesto protiv Hrvata postigao je 13 koševa, a na putu do polufinala, u utakmici u kojoj su “orlići” skinuli krunu Špancima, jednostavno je briljirao postigavši 24 poena.

Takođe, Stevan je proletos proglašen za MVP-ja međunarodnog turnira u Đironi.

Stevan Karapandžić je tek počeo da ostvaruje  svoje dečačke snove; jer je evidentno da ćemo se njegovim uspesima tek radovati. Za portal Krug Stevan je pre godinu dana već govorio skromno poručivši da „individualni učinak i statistički podaci nisu toliko bitni na velikim takmičenjima“ i da je uvek „samo pitanje trenutka kada će utakmica izbaciti pojedinca koji je u tom momentu najraspoloženiji“.

- Desilo se da to budem ja protiv Španaca i naravno da sam bio presrećan zbog toga. Moj dečački san jeste počeo da se ostvaruje. Mislim da je najvažnije zacrtati male ciljeve koji će kasnije dovesti do velikih uspeha.

Na pitanje koliko se njegov život razlikuje od onog koji žive njegovi vršnjaci, Stevan odgovara da su razna odricanja i nedostatak slobodnog vremena glavna razlika, ali da je uvek lakše kada pred sobom imate cilj i stremite mu.

- Verujem da se naporan rad uvek isplati, a podrška brata Milana, mame Dragane i tate Milana mi najviše znači, jer - da nije bilo njih, ne bih uspeo da izguram sam kroz razne probleme s kojima sam se susreo pre dve godine prilikom prelaska u Partizan i  polaska u novu školu u Beogradu – rekao je Stevan, čiji je najveći san da zaigra za seniorski tim reprezentacije i u NBA ligi.

Stevanovi treneri u KK Plej nisu iznenađeni Stevanovim uspesima i smatraju da je pred njim – velika karijera zato što je uporan i odgovoran, a mi mu želimo da, gde god ga košarkaški putevi budu vodili,  ima karijeru jednog Saše Đorđevića ili Miloša Teodosića i - puno dočeka sa košarkaškim reprezentativcima Srbije na balkonu gradske skupštine u Beogradu.

Pročitajte još: KRALJEVO PONOSNO NA STEVANA

foto: Zoran Ljubojević

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments