Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 28. decembar 2018.

Tradicionalno, prvo sportsko takmičenje na početku kalendarske godine, Novogodišnje atletske trke u Mrsaću se  održavaju od 1971. godine, a od 2016. su u atletskom kalendaru Atletskog saveza Srbije

„Novogodišnje atletske trke Mrsać 2018“ i ove godine biće održana, tradicionalno, 2. januara, a takmičenja počinju u 11 časova. Trke u Mrsaću odavno više nisu samo trke ovog pomoravskog sela, već su trke grada Kraljeva. Od 2016. godine takmičenje je u atletskom kalendaru Atletskog saveza Srbije i održava se po njegovim standardima i propisime.

Sinonim za početak nove kalendarske, ali i sportske godine, atletske trke u Mrsaću, kaoprvo sportsko dešavanje u Kraljevu, zemlji i u regionu – najavljene su na konferenciji za novinare predstavnika grada Kraljeva - pokrovitelja, i organizatora.

Član Gradskog veća Ivan Bunardžić podsetio je da je grad za održavanje manifestacije koja ima tradiciju dugu gotovo pola veka opredelio iznos od 200.000.

- Svake godine zahtevi Atletskog saveza Srbije su sve veći, što pokazuje da manifestacija na koju dolaze naši istaknuti sportisti: Olivera Jevtić, Amele Terzić, Elzan Bibića i drugi, dobija na značaju – ocenio je Bunardžić.

Prema rečima predsednika Sportskog udruženja „Novogodišnje atletske trke Mrsać 1971“ Milana Nikolića – za 49. Atletske trke u Mrsaću, koje se uspešno organizuju uz svesrdnu pomoć udruženja, sponzora i lokalne samouprave, do sada je prijavljeno 28 ekipa, među kojima su i Crvena zvezda, Partizan, AK Novi Pazar, AK Mladost Užice, Morava Ćuprija... Nikolić je najavio i učešće atletičara iz Kenije, ali i naših slavnih i svetski priznatih atletičara. Posebno je zahvalio ljudima iz dijaspore koji su prihvatili apel organizatora i podržali trku.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović najavio je da će Savez pružiti tehničku, promotivnu i organizacionu podršku,  takmičarima koji dolaze u Mrsać, meštanima koji pomažu i podržavaju trku, kao i sponzorima, na prvom mestu gradu Kraljevu i kompaniji Megle, zahvalila je član Izvršnog odbora trka u Mrsaću Verica Voštinić.

Trku će ove godine otvoriti učenici OŠ „Petar Nikolić“ iz Mrsaća, a zatim takmičenje nastavljaju njihovi vršnjaci, mlađe pionirke i pioniri, starije pionirke i pioniri, mlađe juniorke i juniori, juniorke i juniori, seniorke, seniori i veterani. Učesnici „trke istorije“ ove godine će se nadmetati na 49 metara, pod uslovom da se prijavi bar pet takmičara kojii su „stariji od trke“. Trke u Mrsaćuse jedinstvene su baš po „trci istorije“ koja se svake godine produžuje za po jedan metar, jer dužina staze označava broj godina održavanja ovog takmičenja. To je trka za sponzore, trenere.

Tradicionalne „Novogodišnje atletske trke u Mrsaću“ se održavaju od 1971. godine, njihov osnivač bio je Kosta Kolarević, reprezentativac, proslavljeni maratonac.

       

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments