Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. februar 2019.

Takmičenje u 28 kategorija na Osmoj međunarodnoj Sretenjskoj atletskoj trci – „Ušće na Ibru 2019“  počeće na Sretenje 15. februara tačno u podne; čast da je započnu imaće deca iz vrtića, a poslednji će se takmičiti rudari

Osma međunarodna Sretenjska atletska trka – Ušće na Ibru 2019 najavljena je na današnjoj konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Kraljeva zadužen za omladinu i sport Nikola Radević, organizator manifestacije – direktor trke Vučić Đoković, predsednik MZ Ušće Živorad Dražović i Ivan Jeftović predstavnik „Ibarskih rudara“ sponzora manifestacije.

Pomoćnik gradonačelnika Nikola Radević ocenio je da su se ove trke pokazale kao kvalitetna i dobra prilika da veći broj učesnika dođe i poseti Ušće i da su se Ušćani pokazali kao dobri domaćini, a sa druge strane da i oni smatraju grad Kraljevo dobrim partnerom i da će dobra saradnja da se nastavi i u narednim godinama. Kao i prethodnih godina, i ove godine, grad Kraljevo je odvojio određena finansijska sredstva kako bi pomogao ovu trku i nadam se da će i ove godine sve proteći u najboljem mogućem redu.“

Vučić Đoković, prvak i državni reprezentativac Jugoslavije u najtežoj atletskoj disciplini - maratonu, a sada direktor „Osme međunarodne Sretenjske atletske trke – Ušće na Ibru“, najavio je da će trku koja će biti održana u petak, 15.     februara 2019. godine, na Sretenje, u 11.30 časova, svečano otvoriti gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

„Takmičenje počinje tačno u podne i ima 28 kategorija. Trku započinju deca iz vrtića, njih 20, a završavaju rudari, Rumune predvodi profesor Herman, a Sarajlije dovodi Kondo Sead, nekadašnji rekorder Jugoslavije u maratonu. Najbrojniji su Pazarci, kojih dolazi 20, a izostaće Amela Terzić i Bibić i prošlogodišnja pobednica Teodora Simović, koji su učesnici Balkanskih atletskih igara“, rekao je direktor trke.

Predsednik MZ Ušće, Živorad Dražović, zahvalio se gradu Kraljevu koji je izdvojio finansijska sredstva za održavanje trke, ali i privatnim preduzetnicima i privatnim licima koja su izašla u susret i podržala ovu manifestaciju.

Do sada se prijavilo više od 250 učesnika, koji će se takmičiti u različitim disciplinama. Organizovan je i prevoz autobusom ispred „Doma društvenih“ 15. februara u 9.30 iz Kraljeva, a povratak je planiran za 15 časova iz Ušća“, naglasio je Dražović.

Prema rečima Ivana Jeftović, član organizacionog Odbora Sretenjske atletske trke, u trci će učestvovati udari iz devet rudnika podzemne eksploatacije uglja, pod punom opremom.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments