Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

1. mart 2019.

Odluku da KK „Sloga“ dobije 11 miliona dinara gradonačelnik Kraljeva obrazložio je nadom da će ovaj klub novac iskoristiti za redovno funkcionisanje, ali i za isplatu nagomilanih dugova i za povratak u najviši rang takmičenja

Kraljevo je i ove godine povećalo iznos sredstava koja se izdvajaju za sportske klubove, organizacije i udruženja. Pre tri godine u ove svrhe izdvojeno je 37,5 miliona dinara, 2017. za sport je opredeljeno 40, prošle godine 50, a ove godine – ukupno 56 miliona dinara. Od tog novca, na današnjoj sednici Gradskog veća, za tzv. redovno finansiranje godišnjih programa po javnom pozivu, usvojeno rešenje za raspodelu 49 miliona dinara.

Od milionskih iznosa, najviše novca – 11 miliona dinara opredeljeno je za KK „Sloga“, za OK „Ribnica“ opredeljeno je sedam miliona, ŽKK „Kraljevo“ 5.950.000, ŽRK „Metalac 2.250.000 i RK „Sloga“ 1.200.000 dinara. Najniži opredeljen iznos je 30.000 dinara za Streljačko društvo „Ribnica“.

- To su velika sredstva za budžet grada Kraljeva, a taj novac sportski klubovi i organizacije dobijaju direktno. Pored toga, grad i Sportski centar obezbeđuju i besplatno korišćenje nove i stare hale sportova. atletskog i stadiona FK „Magnohrom“. Najveći srpski klubovi plaćaju korišćenje sportskih hala, a u Kraljevu niko ne plaća korišćenje naših hala i stadiona, iako to koriščenje i održavanje koštaju. Nađite mi ijedan grad koji je kao Kraljevo izdvojio toliko novca za sportsku infrastrukturu u ovoj godini – poručio je Terzić, napominjući da misli na 138 miliona dinara (državnih i gradskih para) za rekonstrukciju atletskog stadiona i još 40 koje će biti opredeljene za renoviranje podtribinskog prostora na njemu.

On je dodao da Kraljevo pregovara i o gradnji fudbalskog stadiona i naveo da su juče u gradu tim povodom bili predstavnici Minsistarstva sporta i omladine.

Odluku da najviše novca bude opredeljeno za KK „Sloga“, gradonačelnik je obrazložio podsećanjem da se OK „Ribnica“ vraća u najviši rang takmičenja, da je ŽKK „Kraljevo“ u najvišem rangu takmičenja uspeo da opstane i da se KK „Sloga“ nije plasirao u košarkašku Ligu Srbije:

- KK „Sloga“ će, nadamo se, uspeti da iskoristi ta sredstva za svoje redovno funkcionisanje, ali i za isplatu nagominaih dugova. Kada se KK „Sloga“ bude vratio u najviši rang takmičenja, neće se vratiti sa milionskim dugovima, već kao stabilan košarkaški klub koji će moći da se takmiči sa drugim najboljim klubovima u zemlji, jer će moći da dovodi najbolje igrače, a ne da razmišlja da li će imati da isplati stipendije igračima, njihove stanarine ili ishranu – smatra gradonačelnik Kraljeva.

On je dodao u u Kraljevu postoji interesovanje za ulaganje privrednika u sport, ali uglavnom na nivou mesnih zajednica, jer privrednici koji posluju u selima nastoje da pomognu fudbalske klubove u tim mestima.

- Nadam se da će sa otvaranjem novih velikih fabrika nastati i veliki broj manjih preduzeća koja će biti njihovi dobavljači ili podizvođači i da će svi oni osetiti obavezu da pomognu našim sportskim klubovima. Mi ćemo razgovarati i sa stranim investitorima, jer ulaganja u sport nisu bačene pare, zbog toga što donose promociju i reklamu preduzeću koje na taj način pokazuje svoju društvenu odgovornost  poručio je Terzić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - 123

    Gost - 123

    Moj predlog je da kao novinari istrazite sve klubove sa dodjeng dela tabele koji su dobili od 60-750.000 dinara jer godinama dobijaju novac a ne postoje nigde ni na jednoj adresi niti se treninzi odrzavaju.
    • Ime: 123