Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. mart 2019.

Članovi PSK „Železničar“ iz Kraljeva i prošle godine su bili najbolji u Srbiji po broju učešća članova na republičkim planinarskim akcijama, a i sami su ugostili oko 4.400 planinara i obeležili oko 500 kilometara planinarskih staza

„Ne idite tamo gde bi put mogao da vas odvede, idite tamo gde puta još nema i ostavite iza sebe trag”, po ovoj izreci kao da bukvalno žive članovi Planinarsko smučasrkog kluba „Železničar“. Njihov klub je osvojio prvo mesto i pehar na Republičkim planinarskikim akcijama u prošloj godini, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare. Sto u sali Gradske uprave bio je premali da primi samo deo njihovih uspomena sa raznih akcija sačuvanih na fotografijama.

Pogledajte kadrove sa današnjeg događaja

Prema rečima Dragana Jovanovića, predsednika ovog kluba, oni su u prethodnoj  godini učestvovali na svim republičkim akcijama, počev od Rtnja, Suve planine – Trem, Gledićkih planina, Fruške gore, Stolova, Tupižnice, Radočela, Ozrena (Sokobanja), Šar planine, Čemernika (Vlasina), Povlena, Cera, Gledićkih planina od Kragujevca, Rajca, Jastrepca, Staza kolubarske bitke (Lajkovac). Prvo mesto, osim 2018. godine, PSK „Železničar“ osvojio je i na republičkim planinarskim akcijama 2010. godine, a zatim i 2015, 2016 i 2017. godine. Pehar za 2018. dodeljen im je na Skupštini Planinarskog saveza Srbije u Nišu 2. marta ove godine.

- Na osam republičkih akcija, na kojima je bilo oko 20.000 učesnika iz 176 registrovanih planinarskih društava, naš klub je prošle godine bio najbrojniji. Od kluvba sa desetak članova došli smo do broja od 325 članova od najmlađih do starije generacije. Po broju članstva nalazimo se na petom mestu Planinarskog saveza Srbije, a ispred nas su klubovi iz Beograda – ponosno je istakao Jovanović

Dva člana PSK „Železničar“ Vladimir Lekić i Aleksandar Josović u 2018. su osvojili vrh od oko 3.800 metara, a jedan član u prošloj godini osvojio je Mon Blan.

Na akcijama PSK „Železničar“ prošle godine učestvovalo je oko 4.400 planinara, a pređeno je oko 5.300 kilometara. Obeležili su 19 planinarskih staza u okolini Kraljeva dužine od oko 500 kilometara na Gledićkim planinama, Kotleniku, Troglavu, Stolovima, Čemernu, Radočelu i na Žaračkoj planini.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević čestitao je članovima PSK „Železničar“ na svim uspesima, zahvaljujući se što, promovišući zdrave stilove života, na pravi način predstavljaju grad iz kojeg dolaze. On je iskazao nadu da će u budućnosti grad biti u mogućnosti da na adekvatniji način pomogne rad kluba.

Uspehe „Železničara“ pozdravili su i Miloš Simović, predsednik sportskog saveza grada Kraljeva i Zoran Knežević, direktor Sportskog centra „Ibar“.

Prva sledeća republička akcija je u Aleksincu 17. marta – „Pozdrav proleću“, koji organizuje PSK „Brđanka“ Aleksinac. PSK Železničar prvu sledeću akciju organizuje 24. marta kada se ide do done i gornje isposnice Svetog Save u Studenici, a 31. marta - cilj akcije su vodopadi Izubre na Rudnu.

Na plakatu „PLANINE ZOVU“ – istaknute su poruke za privlačenje i drugih koji se do sada nisu bavili planinarenjem: „Tamo gde vidiš Dalje“, „Tamo gde dišeš“, „Tamo gdwe stvaraš uspomene“, „Tamo gde stvarno živiš“ i „Tamo gde voliš“. Ima li lepšeg načina da, uz pomoć članova PSK „Železničar“ i mi ostali - čujemo zov planine i planinarenja?

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

15 Comments

 • Gost - Члан Гвоздаца

  Gost - Члан Гвоздаца

  А.Л. је исписницу из Железничара добио 5.6.2018. год. 6.6. 2018. учланио се у ПСД Гвоздац, а 22.6. на Мон Блану је био, наравно са заставом Гвоздаца. (Ово се може видети у извештају Начелништва ПСС за 2018. на стр.15)
  • Ime: Члан Гвоздаца
 • Gost - Psiholog

  Gost - Psiholog

  Dragan Jovanovic je odlicnu foru uzeo od naseg aktuelnog predsednika drzave, on obavlja funkciju predsednika, podpredsednika, nacelnika, blagajnika, sekretara, i svih ostalih, niko mu ziv ne treba samo on sam sebi.
  Koliko svi vidimo, najvise mu odgovara funkcija blagajnika.
  • Ime: Psiholog
 • Gost - Aleksandar

  Gost - Aleksandar

  Dragane, koliko si pohodio i vodio planina u segmentu visokogorstva i da li te je sramota kada potrosis pare za pasulj i pečenje a klub nema ni jedan običan pojas.

  A.

  • Ime: Aleksandar
  • Gost - Branislav

   Gost - Branislav

   Pasulj je zdrav, a pragnje jos zdravije!
   • Ime: Branislav
 • Gost - Gorica

  Gost - Gorica

  Sramota Dragane sta ste uradili i koliko ste mladih, lepih, postenih ljudi oterali vasim neznanjem.
  • Ime: Gorica
 • Gost - Гиго

  Gost - Гиго

  Драган Јовановић је присвојио клуб и из буџета клуба троши као да је то његова лична прћија.  Срамота. Живео Вукас!
  • Ime: Гиго
 • Gost - DRAGAN

  Gost - DRAGAN

  POŠTOVANA , MILEVA I DARINKA , NE ŽELITE DA SE PREDSTAVITE ,  A SAMI STE SE OTKRILI , RADI SE O ČLANU KOJI JE UPLATIO ČLANARINU ZA NAŠ KLUB 07.05.2018.GODINE , BROJ PLANINARSKE KNJIŽICE JE 12698 , U TOJ GODINI JE NAŠ ČLAN , U ISTOJ GODINI NE MOŽE BITI ČLAN 2 KLUBA, KAO  ŠTO  NAVODITE , NIJE TRAŽENA ISPISNICA , A NIJE NI NAPISANA ISPISNICA ZA DRUGI KLUB, A UOPŠTE NE PRISILJAVAMO DA NEKO MORA BITI ČLAN U NAŠEM KLUBU , DOBRA JE VOLJA SVAKOGA GDE KO ŽELI DA BUDE ČLAN, (MANIPULIŠETE MILEVA I DARINKA SA LJUDIMA ) ,NA MON BLANU JE PRIJAVLJEN UČESNIK  26.06.2018.GODINE KAO ČLAN DRUGOG KLUBA ,(NIKOM SE NE MOŽE ZABRANITI SLIKANJE SA ZASTAVAM DRUGOG KLUBA ) , A   31.07.2018.GODINE  ZA VRH GRAND  PARADISO JE PRIJAVLJEN KAO ČLAN PSK,,ŽELEZNIČAR,, KRALJEVO  (PODACI IZ PLANIRASKOG SAVEZA SRBIJE ) , NIKADA SE NISAM KITIO TUDJIM USPEHOM I RADU , TOLIKO , HVALA VAM ! 
  • Ime: DRAGAN
  • Gost - Планинар

   Gost - Планинар

   Лажете, тај члан је добио исписницу!
   • Ime: Планинар
  • Gost - Рада

   Gost - Рада

   А.Л. је 5.6.2018. узео исписницу из Железничара, а 6.6.2018. учланио се у ПСД Гвоздац .  22.6.  попео се на  Мон Блану са заставом Гвоздац. (видети извештај о раду начелништва ПСС у 2018.години стр.15). 
   • Ime: Рада
 • Gost - Coa

  Gost - Coa

  Labavci
  • Ime: Coa
 • Gost - Svetlana

  Gost - Svetlana

  Ponosni cam član Železničara
  • Ime: Svetlana
 • Gost - Dragan

  Gost - Dragan

  POŠTOVANA MILEVA I DARINKA , PREDSTAVITE SE  SA SVOJIM PRAVIM IMENOM I PREZIMENOM !   
  • Ime: Dragan
 • Gost - Mileva

  Gost - Mileva

  Zasto kazete da je vas clan penjao Mon Blan ,kada provereno znamo da je penjao sa zastavom "Gvozdac".
  • Ime: Mileva