Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. april 2019.

Za finansiranje programa u oblasti sporta u Kraljevu je ove godine opredeljeno sedam miliona dinara, a taj novac iz gradske kase dobilo je ukupno 26 sportskih klubova i oganizacija

Ove godine Kraljevo je u svom budžetu opredelio 56 miliona dinara za sufinansiranje sportskih klubova i organizacija. Od tog iznosa, 49 miliona klubovima je opredeljeno za redovno funkcionisanje, a sa sedam miliona dinara, prema danas usvojenom rešenju, sportski klubovi i organizacije finansiraju se po posebnom programu.

Najviše novca, 3.119.000 dinara dobio je Atletski klub „Kraljevo“ za organizaciju juniorskog Balkanskog šampionata u atletici, koji će u Kraljevu biti održan 13. jula. Gosti Kraljeva biće takmičari iz 19 zemalja. Pored takmičara iz okolnih zemalja, učesnici će biti i iz Izraela, Azerbejdžana, Moldavije, Ukrajine i Jermenije.

- Nadam se da ćemo još jednom pokazati da smo dobri domaćini. Pored juniorske Balkanijade u julu, u avgusti ćemo biti domaćini i državnog prvenstva u atletici, pa će poslednje nedelje avgusta gosti Kraljeva biti i Emir Bekrić i Ivana Španović – najavio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, izrazivši nadu da će i takmičari, i gledaoci imati priliku da uživaju na  novom rekonstruisanom atletskom stadionu.

Grad, kaže on, obezbeđuje i termine za treniranje sportista u novoj i staroj hali sportova:

- Vrednost termina koje su sportski klubovi dobili od grada, bez nadoknade, ove godine iznosi 11.192.000 dinara. To nisu cene koje postoje na tržištu, već one pokrivaju samo osnovne troškove funkcionisanja stare i nove hale sportova. Za taj iznos više je sredstava koje grad ukupno ulaže u razvoj sporta.

Preostali novac za finansiranje posebnih programa, opredeljen  je i za neke od seoskih klubova koji ove godine slave različite jubileje, ali i za, primera radi,  FK „Jedinstvo“ iz Godačice, čiji su gosti prošlog vikenda bili veterani fudbalskog kluba „Crvena zvezda“.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments