Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. jun 2019

Za vikend startuje tradicionalni, osmi po redu, ,,Čiker" biciklistički maraton, koji će trajati deset dana i na kojem ove godine organizatori oćekuju oko 170 učesnika, od kojih je 26 iz inostranstva

U organizaciji MTB kluba ,,Čiker", Gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije i Crne Gore, u nedelju 23. juna, osmi put zaredom, MTB klub ,,Čiker" iz Kraljeva organizuje "ČIKER MTB Maraton", pod sloganom ,,Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru". Maraton  startuje iz Kraljeva, u nedelju 23. juna, a cilj će biti 2. jula u Tivtu.

Trasa ,,Čiker" maratona se zbog atraktivnosti manifestacije, svake godine menja. Ove godine, osim Kraljeva, obuhvatiće teritoriju opštine  Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Berane, Kolašin, Cetinje i Tivat, odakle se 2. jula planira povratak u Kraljevo.

Maraton je i ove godine rekreativnog karaktera. Prema rečima organizatora manifestacije, cilj maratona je promocija biciklizma i zdravog  načina života, ali i prezentacija turističkog potencijala opština kroz koje maraton prolazi. Maraton će trajati 10 dana i prvi put, biće dva dana na teritoriji grada Kraljeva, sa noćenjem u konacima manastira Studenica. Prema rečima, Radoslava Golubovića, predsednika ,,Čiker" MTB kluba, prijavljena su 132 učesnika, od toga 26 stranih državljana, pretežno iz Slovenije, ali i iz Nemačke, Austrije, Italije i Francuske.  Kao i prethodnih godina, očekuje se učešće velikog broja biciklista koji se, tokom trase, iz nekoliko gradova, organizovano priključuju maratonu, tako da se očekuje ukupno oko 170 biciklista.

- Ovom prilkom pozvao bih sve bicikliste, kako rekreativne, tako i aktivne, da se u nedelju, 23. juna u 08:00 priključe manifestaciji i isprate maratonce jedan deo puta, čime bismo svi zajedno uveličali celu priču i poslali lepu poruku -- izjavio je Golubović.

Pogledajte celu njegovu izjavu: 

 

Kao i prošle godine, najavljena je promocija manifestacije, koja će se održati u subotu, 22. juna u 17h, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, gde će biti održan i Mini sajam turizma. Na Mini sajmu turizma, sve lokalne turističke organizacije opština kroz koje maraton prolazi, imaće mogućnost da, uz druženje, predstave svoje turističke potencijale.

- Ova manifestacija je od velikog značaja za Turističku organizaciju Kraljeva, prvenstveno iz razloga što je maraton poprimio međunarodni karakter. Nadam se da čemo biti dobri domaćini i da će učesnici, nakon završetka maratona, svojim sunarodnicima preneti pozitivne utiske iz našeg grada.-- poručila  je Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljeva.

                       Jovana Dražinac

 

.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments