Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

23. jun 2019.

Osmi po redu biciklistčki maraton trajaće 10 dana, neće imati takmičarski karakter, cilj je ove godine na obali Jadranskog mora u Tivtu, a povratak u Kraljevo planiran je za 2. jul

Jutros je startovao tradicionalni, osmi po redu, "Čiker" biciklistički maraton, koji će trajati deset dana. Organizatori oćekuju da, sa onima koji će im se pridruživati usput, bude oko 170 učesnika, od kojih je 26 iz inostranstva.

Jedna od učesnica iz Nemačke rekla nam je da joj je ovo peti Čiker maraton, da su prelepi predeli kroz koje maraton prolazi i da joj je neizmerno drago što tokom ove avanture upoznaje Srbiju i Crnu Goru i nove prijatelje.

Pogledajte kadrove zabeležene jutros na Trgu srpskih ratnika 

Da su poznanstva sa divnim, pozitivnim ljudima i upoznavanje krajeva kojima možda nikada ne bi išao bez ovakve biciklističke avanture, saglasna je i Emira Miličević iz Beograda. Njoj je ovo sedmi mataron po redu.

- Iskustva ima, ali pozitivna trema uvek postoji, jer ona služi da čoveka vodi dalje, do granica koje možda nije ni slutio da bi mogao da dosegne. Skloni smo tome da se zadržimo na jednom mestu, ali tako čovek samo nazaduje, a ja želim da napredujem – iskrena je Emira koja brine o svom zdravlju, ishrani i bavi se sportom, jer želi da bude zdrava i u starosti.

Ona u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu radi na odeljenju na kojem se leče deca obolela od malignih, pa i promocijom zdravog stila života želi da skrene pažnju na probleme te dece i njihovih porodica.

- Ta deca će me tokom maratona pratiti, navijati za mene, a rekli su mi i da jedva čekaju da se vratim i da im pričam priče sa našeg ovogodišnjeg maratona – rekla je za portal Krug pred sam polazak Emira Miličević koja o svojim biciklističkim avanturama piše na svom vrlo čitanom blogu www.zvoncara.com. Portal Krug će preneti deo Emirinih ovogodišnjih putešestvija.

Organizatori manifestacije pod sloganom „Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru“ su MTB klub ,,Čiker", Gradski Savet za bezbednost saobraćaja i lokalne turističke organizacija iz Srbije i Crne Gore.

Na svojoj trasi maraton ce proći preko mnogih planina u Srbiji i Crnoj Gori od kojih su najpoznatije: Čemerno, Golija, Jadovnik, Kovren, Bjelasica, Kučke planine, Lovćen, prolazeći pri tom kroz: Rašku, Novi Pazar, Sjenicu, Prijepolje, Pavino Polje, Berane, Kolašin, Podgoricu, Cetinje i Tivat. Maraton će se, u najvećem delu, kretati makadamskim, šumskim i planinskim putevima, obilazeći turističke destinacije u dve države. Povratak u Kraljevo će biti organizovan 2. jula.

Maraton je i ove godine rekreativnog karaktera. Prema rečima organizatora manifestacije, cilj maratona je promocija biciklizma i zdravog  načina života, ali i prezentacija turističkog potencijala opština kroz koje maraton prolazi. Maraton će prvi put biti dva dana na teritoriji grada Kraljeva, sa noćenjem u konacima manastira Studenica. Prema rečima, Radoslava Golubovića, predsednika MTB kluba,,Čiker", prijavljena su 132 učesnika, od toga 26 stranih državljana, pretežno iz Slovenije, ali i iz Nemačke, Austrije, Italije i Francuske.

Sinoć je na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu održan i Mini sajam turizma na kojem su lokalne turističke organizacije opština kroz koje maraton prolazi predstavilee svoje turističke potencijale.

Danas učesnici maratona voze obodom planine Stolovi do Bogutovca, a zatim sledi uspon preko sela Stanča i Tolišnica do prevoja na planini Čemerno, na oko 1.500 metara nadmorske visine, odakle će se spustiti u Studenicu, gde će biti večeras biti prvo noćenje za učesnike.

Trasa maratona sutra se, iz Studenice, preko visoravni Rudno i dela planine Golija, spušta u Rašku, gde će se maratonci odmoriti uz dužu pauzu za užinu. Iz Raške trasa starim putem vodi do Novog Pazara, gde će se i završiti drugi dan maratona.

Pratićemo put bicijlističkih maratonaca kojima portal Krug želi srećan put, što manje povreda i lepo vreme!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments