Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. jul 2019.

Veče uoči jubilarne manifestacije biće priređen tradicionalni koncert, verovatno i Jagger žurka, a nedelju dana ranije 30. „Veseli spust“ biće najavljen kroz dve RTS „Šarenice“ u Studenici, i u Kraljevu; evo i tačnih termina

Zbog vanredne situacije koja je 3. juna, zbog obilnih kiša i poplava uvedena na celoj teritoriji grada Kraljeva, jubilarni – 30. po redu „Veseli spust“ nije održan 30. juna. On će, saopšteno je danas posle prve ovogodišnje sednice sednice Organizacionog odbora ove manifestacije, biti održan u nedelju 28. jula.

- Progam manifestacije biće započet „Novinarskim spustom“ u sedmici koja će prethoditi „Veselom spustu“, a nastaviće se 27. jula „Igrama mladih“ na gradskom bazenu. Nadam se da će ovaj jubilarni „Veseli spust“ biti dobro posećen – rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je, kao kapetan „Veslog spusta“, izrazio nadu da će veliki broj Kraljevčana, ali i gosti iz drugih gradova i iz inostranstva, tog dana doći u Kraljevo.

Direktor ove manifestacije Aleksandar Erac rekao je da organizatorima poslednje dve godine vremenski uslovi nisu dozvolili da „Veseli spust“ bude organizovan kao ranijih godina, ali da su se ove godine, uz Turističku irganizaciju Kraljevo, javna preduzeća i ustanove, i uz podršku grada Kraljeva, pripremili na pravi način.

- Nadamo se da će 27. jula, kada će na Trgu srpskih ratnika biti priređen koncert grupe „Neverne bebe“, Kraljevo biti najveseliji grad, jer je „Veseli spust“ najstarije dešavanje na vodi u Evropi. On je i ekološka manifestacija, jer je jedini spust na kojem nema i motornih čamaca, a sve se dešava u Dolini vekova na koju smo svi ponosni i na reci koja će, očekujemo, tog dana biti najveselija reka u Evropi – istakao je Erac.

On je dodao da će narednog vikenda Kraljevo biti domaćin emisije (RTS) „Šarenica“ koja će biti iskorišćena da se „Veseli spust“ od kojeg su, kako je rekao, „pelcer“ uzimali i Drinska, i Ljubovijska regata, najavi i promoviše:

- Najpre će u subotu 20. jula „Šarenica“ biti emitovana iz porte manastira „Studenica“, a u nedelju 21. jula sa Trga srpskih ratnika u Kraljevu. Sav prihod od ulaznica namenjen je sugrađanima kojima su poplave teško oštetile domove početkom juna – pojasnio je Erac.

Prema njegovim rečima, „Veseli spust“ 30. juna nije održan upravo zbog solidarisanja sa onima koji nisu imali gde u tim trenucima ni da prespavaju. Erac je na pitanje koliko je iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno sredstava za organizaciju „Veselog spusta“ rekao da je u pitanju 500.000 dinara:

- Grad Kraljevo vodi računa o svakom uloženom dinaru, ne mislim da je pametno što je izdvojeno tako malo novca za ovu manifestaciju, jer smatram da „Veseli spust“ zaslužuje mnogo više. Ipak, jasno nam je da je uz sve nedaće koje je Kraljevo imalo prethodnih godina, sredstva potrebno preusmeriti na rešavanje problema, a mi smo uspeli uz pomoć prijatelja i onih koji vole Kraljevo, da organizujemo nešto što vredi mnogo više, sa malo sredstva -  zaključio je direktor „Veselog spusta“.

Hoće li veče uoči „Veselog spusta“ u gradu biti održana i Jagger Žurka biće, prema najavama organizatora poznato – narednih dana.

Ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, sasvim slučajno, po završetku sastanka Organizacionog odbora, sreli smo nekadašnjeg direktora JP "Ibarske novosti" Radišu Đorđevića, koji je, ekipi našeg portala ispričao da je on jedan od onih koji su pokrenuli "Veseli spust" (zajedno sa onima koji su tada bili deo Kajak kluba Žarkom maksimovićem, Milanom Đokovićem Manetom i ostalima). "Veseli spust" je, rekao nam je, rastao iz godine u godinu i bio manifestacija kojom se Kraljevo ponosilo, "sve dok se u organizaciju nije uplela politika".

- Sada ova manifestacija više nema onaj nekadašnji entuzijazam, a mi smo, kao idejni kreatori priče doživeli da nas i ne pomenu kao takve - smatra Đorđević.

Dok smo razgovarali sa njim, prišao nam je i Milan Đoković Mane, jedan iz ekipe koja je osmislila "Veseli spust" i prve "Igre na vodi" koje su tada održavane na Ibru. Obojica su zaključili da je, od toga da kao prvi organizatori budu pomenuti, važno da "Veseli spust" preživi i opet oživi Ibar, nadjražu reku mnogih Kraljevčana. 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Dobar Covek

  Gost - Dobar Covek

  Dzabe, kad nemam ni za sendvic.
  • Ime: Dobar Covek
 • Gost - Ljubica

  Gost - Ljubica

  Direktor Veselog spusta  je pravi čuvar državnih para. Blago nama sa takvim čuvarima koji žive a račun javnih preduzeća. Sramota za  grad ko je direktor ove manifestacije. Doduše i on je neki doktor od  nekog Sava centra. 
  • Ime: Ljubica
 • Gost - Realista

  Gost - Realista

  Čudno je da se Raško Đorđević tek sada budi... Šta li je očekivao od ove vlasti, kad ona uvek, i uvek, sve tuđe prigrabe za sebe. I to bez stida. Zar se Raško, kao direktor ,, Ibarskih novosti", ne seća da su njegovi novinari napisali knjigu o borcima iz Kraljeva poginulim na Kosovu, a ova bestidna vlast nikad njih nije pomenula.  
  Probudi se, Raško Đorđeviću!
  • Ime: Realista
 • Gost - Doktor

  Gost - Doktor

  Naravno da su Žarko,Mane,Raško,pokojni Žuća,Dačo idejni tvorci manifestacije. Predsednica kajak kluba neznam ni ime dal je Cveta ili Ceca ne seti se ni da pomene idejne tvorce.
  • Ime: Doktor