Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. jul 2019.

Proteklog vikenda na Autodromu Beranovac, održana je prva zajednička auto-moto trka posle 17 godina, gledalaca je, i pored kiše, bilo u iznenađujuće velikom broju, ali iz godine u godinu, sve ja manje takmičara; zašto je tako?

Poslednji put ovakav spektakl održan je 2002. godine, kada su se na trkalištu našli i automobili i motorcilki. Takmičenje na autodromu Beranovac proteklo je bez većih incidenata i povreda, pa se može reći da je manifestacija uspešno održana, uz neke primedbe koje su sa razlogom ukazane AMSS i MSS koji su bili i organizatori ovog takmičenja.

Naime, svaka trka je takmičenje visokog rizika i mora se krenuti na vreme sa određenim aktivnostima, koje su neophodne da bi se jedna ovakva manifestacija organizovala na najvišem nivou.

Trka je bodovana prvenstveno za državni šampionat, a onda i za balkanski Kup i za međunarodno zonsko prvenstvo. Posećenost je bila iznenađujuće velika, pored kiše koja je ometala itakmičare, t i publiku.

Na stazi se pojavilo četrdesetak automobila, zatim 15 motocikala u RR klasi i 25 motorcikala u Klasik old-tajmer kategoriji.

Sve u svemu, možemo slobodno zaključiti, da Auto-moto sport, polako zamire i kako koja godina prolazi, sve je manje i manje takmičara.

Zašto je to tako, zaključite sami!

Što se naših klubova i takmičara tiče, oni su se časno i srčano borili i svoje police obogatili novim peharima i priznanjima, pa tako naš grad slobodno može da se pohvali da je nosilac ovog sporta u Srbiji, kako organizaciono, tako i takmičarski.

Motociklisti su osvetlali obraz grada i kluba za koji su vozili, a to je „GTC racing-Kraljevo“, koji je posle ove trke bogatiji za četri pehara, dok su se kraljevački automobilisti takođe peli na postolje i to vozeći za „KV racing i Beep Beep“ timove.

Sledeća motokros trka vozi se ponovo u Kraljevu, na stazi „MX park Trešnjari“ - 25. avgusta, pa pozivamo sve ljubitelje ovog atraktivnog sporta, da dođu na stazu i podrže brojne takmičare iz našeg kluba, (GTC racing), koji će se boriti za šampionske titule u devet klasa.

Autor teksta: Dejan Jablanović

Foto: Dejan Todosijević

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

 • Gost - Arso

  Gost - Arso

  Ne treba biti posebno pametan i obavešten da bi se ukapiralo da su  sve discipline moto sporta,  od moto krosa, preko moto klasika do roud rejsinga, decenijama u samrtnom ropcu, odnosno da je ovo što Moto savez i AMSJ nazivaju moto sportom najobičnija tragikomedija. Da nije entuzijasta koji odvajaju crno ispod nokata kako bi se takmičili moto srpski sport odavno ne bi postojao. Koliko se onima koji bi trebalo da vode računa o moto sportu srce cepa nad sudbinom istog najbolje se vidi na sajtu MSS na kome ni tri dana posle trke u Kraljevu nema rezultata, a neko je verovatno dobro plaćen da održava sajt MSS,. Kada se suočimo sa činjenicom da u trećoj deceniji trečeg milenijuma u Srbiji ne postoji nijedna prava moto staza, kada samo u Globarima i to zahvaljujući entuzijazmu kluba Gajič postoji moto kros staza koja ispunjava evropske standarde onda je valjda sve jasno. Na drugoj strani ne žale se novci da se finansira Sagmajsterova zajebancija na Dakaru gde ga žene deru kao mladog babuna, pri tom ne mislim na Lailu Sans. Naravno o tome se mudro ćuti u MSS i u AMSJ i u medijima, niko nema petlju da postavi pitanje šta to gražani Srbije finasiraju i da li možda u Srbiji u ovom trenutku ima vozača koji bi na Dakaru, koji uzgred budi rečeno nije u svetskom reli kalendaru pa samim tim nije zvanično reli takmičenje, uz adekvatnu finansijsku i logističku podršku napravili bolji rezultat od Sagmajstera.
  Sve u svemu ako se u obzir uzme poslednja trka na Beranovcu i ono šta se na njoj moglo videti najkraći komentar povodom pitanja da li zamire moto sport u Srbiji je jad, beda i čemer za šta najmanju krivicu snose klubovi i takmičari koje niti ko šta pita niti ih ko za šta zarezuje.
   
  • Ime: Arso