Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. avgust 2019.

Staza u Trešnjarima na kojoj se sve dešava napravljena je pre dve godine i jedinstvena je u Srbiji, a posetiocima je na raspolaganju i adrenalinski centar sa zip lajnom, kvadovima, džipovima, motociklima, gađanjem lukom i strelom

Događaj predstojećeg vikenda (24. i 25. avgust) - Šampionat Srbije u motokrosu i prvi Festival adrenalinskih sportova, na stazi „MX park Trešnjari“, danas su na konferenciji za novinare najavili su predsednik i potpredsednik kluba „GTC racing" iz Kraljeva Dejan Jablanović i Dejan Stevanović, a ispred gradskih vlasti - pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Nikola Radević.

Predsednik kluba „GTC racing“ Kraljevo Dejan Jablanović podsetio je da je staza, koja je u Trešnjarima napravljena pre dve godine, jedinstvena u Srbiji. Ona ima sve potrebne licence za organizaciju jedne ovakve manifestacije, ali i za motocross, off road, cyclo cross, x enduro. Jablanović je istakao da u Trešnjarima sada postoji moderan adrenalinski centar gde posetioci mogu da probaju i zip-line, tandem skokove u paraglajdingu, vožnju kvadovima, džipovima, motociklima, da gađaju lukom i strelom, a mogu da se zabave i airsoft-om. U pitanju su najnovije automatske puške i pištolji na vazdušni pogon...

 

- Uz autodrom Beranovac na kojem se održavaju auto i moto road racing trke, brdske trke koje se održavaju na Goču, sada imamo i motokros u „MX park Trešnjar“, čime smo zaokružili celinu, pa mogu slobodno da kažem kako je Kraljevo preuzelo primat kao regionalni auto-moto centar u Srbiji - ocenio je Jablanović.

Predsednik „GTC racing“ kluba zahvalio se lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama i preduzećima na pomoći, ističući kako bez njih ovaj festival, zahtevan i komplikovan za organizovanje, ne bi bilo moguće organizovati, zato što su u pitanju ekstremni, adrenalinski sportovi, koji su rizični i za takmičare, i za gledaoce.

Jablanović je danas najavio i revijalnu vožnju džipovima, nakon koje sledi proglašenje pobednika i rok koncert Đorđa Davida, a zahvalio je i grupama „Gama Zrak“ i „Dečja radost“, koje će pokloniti svoj koncert klubu.

Dejan Stevanović, potpredsednik „GTC racing“ zahvalio se u ime kluba privatnim preduzećima koja su pomogla ostvarenju ovog projekta, kao i meštanima Trešnjara, Žiče i Zmajevca. On ih je ujedno i zamolio meštane da, zbog očekivane velike posećenosti, otvore svoja dvorišta kako bi vozači mogli da parkiraju svoja vozila u njima, da se ne bi stvarale velike gužve.

Predstavnik Auto-moto saveza Miloš Terzić izrazio je nadu da će staza u Trešnjarima brzo prerasti u vrhunsku evropsku stazu.

Pomoćnik gradonačelnika Nikola Radević pozvao je građane Kraljeva da za vikend u Trešnjare dođu u što većem broju. Prema njegovoj oceni, klub „GTC racing“ koji je relativno skoro krenuo od same nule, danas ima sve šanse da jednog dana dobije stazu za internacionalni Šampionat i da mnoga svetska imena dođu u Trešnjar i učestvuju u trci. On je dodao da je grad i prethodnih godina, bio partner i pomagao, ne samo kroz redovno finansiranje klubova, već i operativno, preko javnih preduzeća i ustanova i da će to raditi i ubuduće.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments