Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. septembar 2019.

Stručni tim i članice ženske rukometne reprezentacije Srbije, koje sutra u Kraljevu igraju prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. sa selekcijom Švajcarske, primili su danas predstavnici gradske vlasti u Kraljevu

Kraljevo je, na zadovoljstvo svih ljubitelja sporta, domaćin još jednog sportskg spektakla. Sutra (sreda, 25. septembar) u 18.00 časova, repezentacija Srbije u ženskom rukometu igraće utakmicu protiv reprezentacije Švajcarske u Novoj hali sportova u Ribnici. U pitanju je prvi meč kvakifikacja za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije prethodno je najavio da srpske rerezentativke moraju u svaki meč da uđu ozbiljno i da naš tim ne treba da precenjuje, niti da potcenjuje bilo koga. Moramo da pobedimo, rekao je pred put u Kraljevo, s obzirom da nas u martu čeka Rusija u dve utakmice, koje će nam poslužiti i kao priprema za nastupajuće Svetsko prvenstvo. On se posebno zahvalio osoblju hotela „Turist“ i Sportskog centra „Ibar“ koji su, kako je naveo, ispunili sve njihove želje.

- Nadamo se najboljem i vekikoj podršci građana Kraljeva i stanovnika iz okoline, a mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo u toj utakmici, pa da idemo u Slovačku sa prvom pobedom u novom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – kazao je Obradović.

Katarina Krpeš Šlezak, dosadašnja kapitenka reprezentacije Srbije, prema rečima selektora neće igrati narednih godinu dana, jer je – u drugom stanju.

Nova kapitenka reprezentativki tek treba da bude izabrana, a kako su se igračice danas složile da, u ime svih njih, medijimanovinarima treba da se obrati Jelena Trifunović, ona je u šali pitala: „Jesam li ja to izabrana za kapitena?“

Trifunović je rekla da voli kada imaju okupljanja u Kraljevu, jer se oseća kao domaćin, budući da je iz Vrnjačke Banje, a u Kraljevu je rođena.

- Zahvalila bih se svima i pozvala bih navijače da sutra dođu u što većem broju – bila je njena poruka.

I gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić izrazio je nadu da će veliki broj Kraljevčana doći sutra da podrži srpske rukometašice u novom pohodu na Evropsko prvenstvo i da će u tome imati uspeha. Terzić je podsetio da je prethodnih godina Kraljevo bilo domaćin u nekoliko ženskih rukometnih i košarkaških utakmica, a prošle godina grad na Ibru bio je domaćin Lige nacija u odbojci, i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji.

- Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa strukovnim savezima, kako bi se u Kraljevu održavali značajniji sportski događaji – poručio je Terzić.

Besplatne ulaznice na biletarnici Nove hale sportova, koje su prethodnih dana mogli da preuzmu svi zainteresovani – već su podeljene.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments