Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. oktobar 2019.

U Kraljevu je danas, u novoj Hali sportova, drugu godinu zaredom, održan Mali sajam sporta, sa ciljem da se kraljevački osnovci upoznaju sa raznim sportovima i motivišu da  se okrenu sportu i zdravijem načinu života

Na drugom Malom sajmu sporta u Kraljevu danas su se predstavili brojni sportski klubovi, a učenici osnovnih škola, kao i njihovi nastavnici i roditelji, imali su  priliku da se upoznaju sa radom klubova, članarinama i načinom treniranja.

Na opštu radost prisutne dece, specijalni gosti ove manifestacije bili su reprezentativci Srbije u odbojci, Kraljevčani Uroš Kovačević i Srećko Lisinac, koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, osvojili zlatne medalje. Oni su pozdravili male sugrađane i pozvali  ih da budu istrajni u želji da se bave sportom.

Manifestaciju je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, koji je svojevremeno, kao fudbaler, nastupao za kraljevačku Slogu. On je pohvalio Sportski savez Kraljeva na organizaciji današnjeg  Sajma.

- Kako bismo podržali ovu manifestaciju, opet smo u Kraljevu, uz dogovor sa ljudima iz Sportskog saveza Kraljeva, da ona postane tradicija. Ove godine Sportski savez grada Kraljeva je sam organizovao Sajam, što je za svaku pohvalu. I u drugim gradovima postoje slični sajmovi.Svake godine, pred Veliki Sajam sporta u Beogradu, pokušavamo u većini gradova da napravimo tradiciju da sportski savezi organizuju ovakve manifestacije, sa ciljem da se  prezentuju  razni klubovi i što više dece „ubaci" u sport -- istakao je Marinković.

Predsednik Sportskog saveza grada Kraljeva Miloš Simović, pozdravio je sve sportske klubove, čiji su se predstavnici danas našli u novoj Hali sportova i naglasio da je ponosan što je Sportski savez Kraljeva, i ove godine, organizator manifestacije koja decu upoznaje sa sportom i odvraća od ulice.

- Vrlo sam ponosan zbog organizacije drugog Mini sajma sporta. Sportski savez Kraljeva i postoji zbog promocije sporta, zdravog načina života, a pre svega zbog naše dece. Uspeli smo da izdignemo Savez iz pepela i ostvarimo velike uspehe. Prezadovoljan sam, jer današnja slika govori više od hiljadu reči - kazao je Simović.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić istakao je da su na današnjoj manifestaciji, glavne „zvezde" naši trofejni sportsisti, koji treba da budu idoli generacijama koje dolaze.

- Naš Sportski savez, već pet godina sa novim, mladim rukovodstvom, pokazuje zavidne rezultate. Ove godine, posle nekoliko godina, izabraćemo i najbolje sportiste grada na Ibru, a grad Kraljevo nastaviće da ulaže u sport -- poručio je Terzić.

Još jedan kraljevački šampion Goran Jovanović, ispred kajak kluba Ibar, pozvao je sve zainteresovane mališane da se oprobaju u ovom sportu, jednom od najtrofejnihih, kada je Kraljevo u pitanju.

- Ove godine, zahvaljujući Kajakaškom savezu Srbije, dobili smo trenažere, koji će u značajnoj meri pospešiti treniranje. Siguran sam da su nam sa takvim trenažerima, uspesi zagarantovani -- smatra Jovanović.

Miloš Paunović, predsednik Auto-moto kluba KV Racing team podsetio je da su ove godine imali zapažene rezultate, na brdskim i na kružnim stazama i da će se naredne sezone, posebno fokusirati na regionalna takmičenja.

- U generalnom plasmanu od 35 klubova u Srbiji oni trenutno zauzimamo drugo mesto. Na brdskoj trci, na planini Miroč,  bili smo prvi, dok smo na stazi u Ušću, osvojili sjajnu treću poziciju - rekao je  Paunović.

Miloš Miladinović, sportski direktor biciklističkog kluba Metalac, u ime kluba koji je godinama u samom državnom  vrhu, predstavio se najmlađim Kraljevčanima i u novim disciplinama.

- Biciklistički klub Metalac godinama ima državne prvake u raznim kategorijama, seniorkoj, ženskoj, ali i u mlađim kategorijama, što je posebno važno.  Sada se bavimo i sve popularnijim vidom biciklizma, pod nazivom mountain-bike, u kojem takođe imamo državnog prvaka - ponosan je Miladinović.

           Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments