Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. oktobar 2019.

Kraljevčanin Jovan Lazarević, petostruki šampion Srbije u automobilizmu, jedini je vozač iz Srbije koji se ove godine nadmeće u italijanskom Porše Karera Kupu, a talentom se izborio da bude jedan od 10 stipendista Poršeove škole iz celog sveta

Za trku šestog vikenda Porše Karera kupa u Milanu, Jovan Lazarević, u svetu automobilizma poznatiji kao Bekinac, u Kraljevu se priprema na simulatoru koji je sam napravio. Pre nego što je dobio priliku da se nadmeće u Italiji, Jovan je, vozeći juga, pet puta bio državni prvak u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Bila mi je želja da se oprobam u bržem, jačem i boljem automobilu. 2018. sam uspeo da ugovorim prvi test sa Poršeom. Otišao, vozio, probao, napravio jako dobro vreme, nije prošlo ni mesec dana i zvali su me da vozim trku", priča Jovan Lazarević

Uspešno je položio i test koji mu je doneo stipendiju za Poršeovu školu u kojoj će moći da stekne licencu instruktora za tu marku vozila.

 

Pogledajte kako Jovanova vožnja izgleda iz perspektive vozača:

Veliki uspeh jer imaju mnogo kvalitetne instrukture koji dele korisne savete što je dosta važno u ovom sportu", kaže Bojan Milanović, učesnik Dakar Relija.

Jovanov put ka profesionalnom automibilizmu počeo je kada su mu roditelji kupili prvi skuter.

Bio je agresivan s tim skuterom, počeo je da pravi raznorazne dečije gluposti. I onda smo rešili da prekinemo to na neki način. Bilo je ili da mu oduzmemo skuter, ili da ga odvedemo na trkačku stazu", kaže Dejan Lazarević, Jovanov otac i dodaje: „Već za sledeću godinu planiramo, što bi se reklo, napad na šampionsku titulu, a nakon toga Porše Super kup koji se vozi po celom svetu uz pratnju formule 1."

Za to će, svestan je, biti potrebno mnogo treninga i odricanja, ali i novi sponzori.

izvor: RTS

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments