Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. oktobar 2019.

Jedna od najznačajnijih, a svakako i najlepših aktivnosti kraljevačkog Crvenog krsta jeste danas održana „Trka za srećnije detinjstvo“ u kojoj su, zbog iskazane humanosti, svi učesnici - pobednici

Deca iz vrtića, predškolci, đaci iz svih osnovni škola kraljevačkih osnovnih škola, a zborno mesto – pored Ibra, ispod gradskog bazena. „Trka za srećnije detinjstvo“ predstavlja manifestaciju na kojoj, svake godine početkom oktobra učestvuju pobednici trka iz svih osnovnih škola i, revijalno, predškolci i učenici škole „Ivo Lola Ribar“.

Dok su se se deca iz vrtića okupljala da istrče stazu van konkurencije, neki osnovci jedva su čekali start, da pokažu koliko su napredovali. Neki su već pobeđivali, pa žele da se dokažu, drugi imaju tremu, jer trku trče prvi put, a svi saglasni da je najvažnije je da budu humani, zbog drugara kojima je pomoć potrebna.

Pogledajte kadrove sa današnje „Trke za srećnije detinjstvo“ (kilikom na trouglić) 

„Trka za srećnije detinjstvo“ je najbrojnija manifestacija koju organizuje Crveni krst Srbije, traje duže od dve decenije i humanitarnog je karaktera, zato što deca kupovinom startnog listića pomažu svojim vršnjacima iz porodica lošeg materijalnog stanja.

- Učestvuju sve naše osnovne škole sa teritorije grada Kraljeva i deca iz Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita. Trudićemo se da ova lepa aktivnost opstane i u budućnosti – kaže Dragojla Vujović, stručni saradnik kraljevačkog Crvenog krsta, koja se zahvalila svima koji pomažu da „Trka za srećnije detinjstvo traje“ i ostvaruje svoju humanu misiju.

Dok su deca trčala, danas se, iz sve snage, trudio da im pomogne i jedan divan, miroljubiv pas, ali su ga se mnoga deca, najviše zato što ga ne poznaju, plašila - pa su ga organizatori trke - morali da ga sklone sa staze.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments