Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. decembar 2019.

Na današnjoj svečanosti, Sportski savez Kraljeva, uz podršku grada Kraljeva, dodelio je priznanja i nagrade najuspešnijim sportistima, klubovima, trenerima i sportskim radnicima za godinu na čijem smo izmaku

Iako je Kraljevo imalo značajne rezultate u velikom broju sportova, nagrade najboljim sportistima i sportskim radnicima, godinama nisu dodeljivane. Onda je ta lepa tradicija obnovljena prošle godine, a danas su, drugu godinu zaredom, proglašeni najboljei među najboljima.

Pogledajte kadrove zabeležene na današnjem događaju upriličenom povodom dodele priznanja:

Kraljevo su, ranijih gdina i decenija proslavili mnogi sportisti, počev od košarkaša Ducija Simonovića, Vlada Divca, Miloša Babića, Nenada Krstića, brojnih fudbalera. Više od deset Kraljevčana igralo je za „Crvenu zvezdu“: braća Dudić, Luković, Anđelković, Kovačević, Bogdanović, Lekić, Račić, a sada Gobeljić. Nekoliko Kraljevčana igralo je i za „Partizan“, najpoznatiji od njih je Aca Trifunović, do čitavog niza odbojkaša, braće Petković, od kojih je Veljko doneo u Kraljevo i zlatnu olimpijsku medalju, braće Kovačević, Srećka Lisinca...

- Mladi ljudi koji su došli na čelo Sportskog saveza Kraljeva pokazali su da rad, znanje i svakodnevni trud mogu da pokažu značaj udruživanja, povećanja broja klubova koji ulaze u članstvo i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom – rekao je na događaju svečane dodele prizanja gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, poželevši da rezultati naredne godine budu još bolji, jer će se, kako je obećao, i lokalna samouprava truditi da, iz godine u godinu, uvećava iznos sredstava za sport.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović podsetio je da je ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno 56 miliona dinara, za sport, ocenjujući da je lokalna samouprava time potvrdila značajan sporta za grad i za mlade.

- Ove godine bilo je tri puta teže da izaberemo najboljeg sportistu, zato što su se sportski klubovi, treneri i sportisti potrudili da nam otežaju taj posao Trenutno, Sportski savez Kraljeva u sazivu ima 53 aktivna člana kluba, a organizovali smo tokom 2019. brojne manifestacije: Seoske sportske igre, Mali sajam sporta u Kraljevu, učestvovali na Sajmu sporta u Beogradu. Od jula ove godine radi i Kancelarija Sportskog saveza Kraljeva. Dosta smo obilazili klubove i članove Sportskog saveza, škole, mesne zajednice. Pokušavali smo da promovišemo sport i afirmišemo mlade da se bave sportom i da sjaj sporta vratimo Kraljevu - kazao je Simović.

Kao bivši šampion u atletici, on je ocenio da bavljenje sportom nije nimalo lako, zato što iziskuje svakodnevne napore i treninge, zbog čega je važno da zajednicca, sportistima i sportskim radnicima, na kraju godine oda priznanje zbog toga što svojim uspesima prezentuju naš grad.

Najuspešniji senior u 2019. godini, Nemanja Milenković, prvak države u kik boksu u seniorskoj konkurenciji, smatra da će ovo priznanje za njega predstavljati podstrek za dalji trud, rad i još bolje rezultate.

U ovoj godini najuspešnija kraljevačka seniorka je Jelena Erić, nacionalna prvakinja, koja je ove godine pobedila i u etapi na trci u Belgiji, osvojila drugo mesto u Španiji. I njoj, kako je navela, mnogo znači priznanje iz grada u kojem je rođena i počela da se bavi biciklizmom. Jelena je bila veoma srećna što je ove godine bila u mogućnosti da nagradu, koju dobija drugu godinu zaredom, primi lično.

Sportski savez grada Kraljeva dodelio je, za 2019. godinu, nagradu za:

-       najuspešnijeg pionira Vuku Baziću (Kajak klub „Ibar“),

-       najuspešniju pionirku Željani Čingelić (Kajak klub „Ibar“),

-       najuspešnijeg kadeta Nikoli Bogdanoviću (Biciklistički klub „Metalac“),

-       najuspešniju kadetkinju Stefani Savić (Džudo klub „Partizan“),

-       najuspešnijeg juniora Aleksandru Boškoviću (Kajak klub „Ibar“),

-       najuspešniju juniorku Jovani Miladinović (Atletski klub „Kraljevo“),

-       najuspešnijeg seniora Nemanji Milenkoviću (Boks i kik boks klub „Kraljevo“),

-       najuspešniju seniorku Jeleni Erić (Biciklistički klub „Metalac“),

-       najuspešniju ekipu Ženskom košarkaškom klubu „Kraljevo“,

-       najuspešnijeg trenera Radiši Čubriću (Biciklistički Klub „Metalac),

-       najuspešnijeg sportskog radnika Aleksandru Macanu (Plivački vaterpolo klub „Kraljevo“). 

Sportski savez grada Kraljeva dodelio je i posebno priznanje za izuzetan doprinos i afirmaciju kraljevačkog sporta Draganu Saviću, Draganu Nikoliću i Ljubinku Kovačeviću, kao i posebno priznanje za donatorske aktivnosti u podržavanju kraljevačkog sporta Milu Tomiću.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments