Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. decembar 2019.

Mnogi zaljubljenici u atletiku kažu da je selo Mrsać - srpski Sao Paolo, jer su na atletskm trkama u Mrsaću rođeni“ mnogi šampioni, učesnici evropskih i svetskih prvenstava, a ove godine trčaće i Olivera Jeftić, Amela Terzić, Elzana Bibić

Prva sportska maninfestacija u novoj godini u Srbiji  - Novogodišnja atletska trka Mrsać 2020. biće održana, tradicionalno, 2. januara, u 11:00 časova, kada će ovo pomoravsko selo ugostiti  najbolje srpske atletičare.

Do sada je, prema rečima organizatora prijavljeno trideset klubova iz Srbije, ali i iz Kenije i Bosne i Hercegovine, na čelu sa evropskim prvakom Osmanom Junuzovićem.

Na današnjoj konferenciji za novinare, član Gradskog veća zadužen za sport Ivan Bunardžić, istakao je da je grad Kraljevo za ovu manifestaciju, preko Sportskog saveza, koji je od ove godine organizator takmičenja, opredelio 300.000 dinara.

- U pitanju je jubilej, 50. po redu atletske trka u Mrsaću. Trčaće i velikani atletike, poput Olivere Jeftić, Amele Terzić i Elzana Bibića - rekao je Bunardžić.

Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljevo, pozvao je sugrađane da 2. januara daju podršku takmičarima.

- Mi iz Sportskog saveza imamo apsolutnu logistiku i šta da ponudimo - kazao je Simović.

S obzirom da godinama nijedan Krajevčanin nije pobedio na atletskim trkama u Mrsaću, Simović je izrazio nadu da će se situacija promeniti, jer Atletski savez Kraljevo ima svoje adute.

- Nadam se da će ova godina biti prekretnica, jer su se u međuvremenu stvari promenile. Istina je da kraljevački atletičari sve više baziraju na sprinterskim i tehničkim disciplinama, a ne na krosu i uličnim trkama, ali Atletski klub Kraljevo ima šta da ponudi na samom krosu. Verujem da ćemo konačno osvojiti jednu od zlatnih medalja na takmičenju u Mrsaću, s obzirom da, ove godine, iz Atletskog kluba Kraljevo, učestvuje 40 takmičara iz različitih kategorija, od pionirskih do seniorskih, a ove godine, imaćemo i tri veterana - naglasio je Simović.

Prema rečima predsednika Sportskog udruženja „Novogodišnje atletske trke Mrsać 1971" Milana Nikolića, interesovanje za ovogodišnje trke je ogromno, a organizacija je kako tvrdi, odrađena do perfekcije.

- Mnogi zaljubljenici u atletiku kažu da je selo Mrsać, srpski Sao Paolo. Na prethodnim atletskm trkama u Mrsaću, „rođeni“ su mnogi šampioni, učesnici evropskih i svetskih prvenstava. Obezbeđene su i novčane nagrade za prvih pet plasiranih u muškoj kategoriji i prva  tri plasmana u ženskoj kategoriji - pojasnio je Nikolić.

                 Jovana Ristić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - pure

    Gost - pure

    Peca Cvijovic je jedini ko ima podatke o svim dosadasnjim pobednicima
    • Ime: pure