Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. februar 2020.

Planirane su trke u 28 kategorija, iće više od 200 učesnika, uključujući takmičenje rudara i najveće takmičenje đaka pešaka, a za zainteresovane građane obezbeđen je prevoz autobusom u 9.30 iz Kraljeva, a u 15.00 povratak iz Ušća

U varošici Ušće, u subotu, 15. februara, biće održana tradicionalna međunarodna atletska manifestacija „Sretenjska atletska trka Ušće 2020". Zvanično, manifestacija će biti otvorena u 11.00 časova. Grad Kraljevo deveti put pomaže održavanje ove manifestacije, istakao je gradski većnik Ivan Bunardžić, a ove godine će i Sportski savez grada Kraljeva pružiti logističku podršku i pomoć u organizaciji trke.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović podsetio je da je dosta priznatih i uspešnih sportista u Kraljevo došlo upravo iz Ušća.

- Već smo organizovali par sportskih manifestacija koje su jako dobro prošle, pre ove, i nema razloga da i ova ne bude takva - smatra Simović.

Vučić Đoković, državni reprezentativac i prvak Jugoslavije u najtežoj atletskoj disciplini - maratonu, direktor ušćanske, pozvao je sve građane da dođu u Ušće. On je podsetio da su planirane trke u 28 kategorija.

- Biće više od 200 učesnika, uključujući takmičenje rudara i najveće takmičenje đaka pešaka. Prva trka, na kojoj učestvuju deca iz vrtića, počinje u 12.00 časova, dok će na završnoj trci učestvovati rudari. Očekujemo takmičare iz Rumunije, Sarajeva i Bosne i Hercegovine - najavio je Đoković.

Živorad Dražović, član Organizacionog odbora manifestacije zahvalio se na podršci lokalnoj samoupravi, koja je generalni sponzor trke, kao i privrednicima i pojedincima, bez čije pomoći, kako je naveo, Mesna zajednica Ušće i Organizacioni odbor ne bi bili u mogućnosti da organizuju takmičenje.

Za zainteresovane građane obezbeđen je javni prevoz autobusom ispred „Doma društvenih“ u 9.30 iz Kraljeva, a povratak je planiran u 15.00 časova iz Ušća.

Ivan Jevtović, predstavnik rudara, najavio je da će i ove godine, po tradiciji, , na trci će učestvovati rudari svih devet rudnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica. Sami rudari smatraju da je Sretenjska trka idealna prilika da se okupe, imajući u vidu da su rudnici u kojima rade „rasuti“ po čitavoj Srbiji.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  NE ZNAM DA LI SE TRKE ORGANIZUJU POVODOM VERSKOG PRAZNIKA SRETENJE ILI POVODOM DRŽAVNOG PRAZNIKA - DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE. AKO JE POVODOM VERSKOG PRAZNIKA, ČUDI ME DA U ORGANIZACIJI NEMA PREDSTAVNIKA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE I DA NEMA TRKE ZA SVEŠTENIKE. AKO JE POVODOM DRŽAVNOG PRAZNIKA, TREBALO BI VLAST PRVO DA NAM VRATI DRŽAVU KOJU JE ZAROBILA, PA TEK ONDA DA SE ORGANIZUJU OVAKVE TRKE.
  • Ime: Dragan Vukadinović
 • Gost - Jelena

  Gost - Jelena

  Svaka čast Kraljevčani.?
  • Ime: Jelena