Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. jun 2020.

Ministar sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas je u Kraljevu sa juniorima KK “Sloga”, obišao radove na Atletskom stadionu i na izgradnji fiskulturne sale u Žiči, a kao rok da grad na Ibru dobije zatvoreni bazen naveo 2025. godinu

Srbija mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu ocenio je danas tokom svoje posete Kraljevu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On sje najpre razgovarao sa članovima juniorske ekipe Košarkaškog kluba „Sloga“, koji su trenirali na terenu pod obalom koji nosi ime košarkaša Nenada Krstića, poreklom iz grada na Ibru, a zatim i sa podmlatkom Atletskog kluba Kraljevo.

Pogledajte danas zabeležene kadrove:

Tokom svoje posete obišao je radove na Atletskom stadionu, a zatim i OŠ ”Živan Maričić” u Žiči pored koje niče savremena fiskulturna sala, za čiju je izgradnju sredstva obezbedilo Ministarstvo sporta i omladine, u okviru projekta IPA 2015, u saradnji sa Evropskom unijom.

Udovičić je poručio da je želja nadležnih da se u Kraljevu organizuje što veći broj košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica, ali i da Kraljevo konkuriše u budućnosti za organizaciju takmičenja u atletici.

- Svi zajedno radimo na tome da svi mladi, svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare što bolje rezultate, kao i da im stvorimo najbolje uslove za život i rad kako bi ostali u svom mestu – kazao je Udovičić.

Njegov domaćin bio je gradonačelnik dr Predrag Terzić, koji je podsetio da je Kraljevo, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, u prethodne četiri godine realizovao tri projekta: izgradnju podtribinskog prostora u Hali sportova u Ribnici i dve teretane na otvorenom sa trim stazama, u „borićima“ i na Beranovcu.

Ministar Udovičić naveo je da se, kroz razgovor sa predstavnmcima lokalnih sportskih klubova, u želji da pomogne, upoznao sa izazovima sa kojima se suočavaju.

- Posle završetka Atletskog stadiona, Kraljevo će moći da uđe u krug gradova koji su omogućili da njihovi sportisti imaju najbolje moguće uslove. Pre samo pet godina jedino je Sremska Mitrovica mogla da bude domaćin nacionalnog prvenstva u atletici, a sada 10 gradova u Srbiji ima najmodernije stadione za atletiku. Na taj način širimo svest koliko je važno da se bavimo sportom - kazao je Udovičić, ocenivši da je „dobro što je lokalna vlast u poslednje četiri godine stavila u sam vrh prioriteta - razvoj sporta i omladine“.

On smatra da Kraljevo može da bude ne samo regionalni, već i srpski centar sporta i da će se resorno ministarstvo truditi da, razvojem sportskog turizma, pomogne privredi grada Kraljeva.

Kada bude završena, fiskulturnu salu Osnovne škole u Žiči, za čiju je izgradnju Ministarstvo sporta obezbedilo 45 miliona dinara, a grad za temelje oko 3,6 miliona dinara (osim oko 400 njenih učenika), moći će da koriste i drugi građani Žiče i okoline.

Početkom ove godine, tokom svoje posete Kraljevu, premijerka Ana Brnabić ponovila je ranije obećanje da će država pomoći davno započetu gradnju zatvorenog bazena, odnosno – da će iz državne kase za to će biti izdvojeno 600 miliona dinara, a da će ostalih 240 miliona uložiti lokalna samouprava. Pitali smo danas ministra Udovičića za to premijerkino obećanje, koje je došlo posle svih onih po kojima je zatvoreni bazen u Kraljevu trebalo da bude otvoren još u aprilu prošle godine:

- Obećali smo mnogo stvari koje su ušle u Program Srbija 2025. Ne bežimo od odgovornosti, ne sklanjamo se. Do kraja leta Kraljevo će imati rekonstruisan Atletski stadion, a do 2025. izgrađen zatvoreni bazen i fudbalski stadion – obećao je ministar sporta i omladine.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments